Vänner från hela världen

Eftersom utbudet av svenskar är mycket begränsat här. Och nån familj har vi inte heller att tillbringa vår tid med så umgås vi med grannar, folk jag lärt känna i kvinnoklubben och familjer från skolan. Och det är ju fantastiskt roligt förstås. Den här helgen har vi varit oerhört sociala. 

I fredag efter skolan bjöd vi hem en argentinsk familj till oss. Magdalena som jag känner via kvinnoklubben och skolan, hennes tre barn och man. Vi hade bestämt att vi skulle beställa empanadas (en slags argentinsk pirog). Barnen kommer jättebra överens med varandra och lekte och kollade på film hela kvällen. Vi andra pratade, åt och drack vin och fick många bra tips inför vår resa till Buenos Aires nästa vecka. 

Fredagsmys med argentinska smaker. Empanadas och tokiga ungar.

Lördagen tillbringades först hemma. Alfred lekte med lego och klistrade i sitt fotbollsalbum och Mollan lekte med tjejerna i vårt condominium. Hon har två bra kompisar i området, Nicole och Giovanna och de leker flera dagar i veckan. Detta är, förutom det uppenbara att det är kul att hon har grannkomisar, mycket bra för hennes portugisiska. 

Jag slappade och lyssnade på ljudbok (och tog hand om en begynnande förkylning på bästa sätt) och Jocke var och handlade. På eftermiddagen var det dags för barnkalas. Luiza i Alfreds klass fyllde 5 år och detta firades med dunder och brak. Med över 100 inbjudna gäster, ett lekland, hur mycket mat och dryck som helst, Jasmin och Alladin som lekte med barnen var det inget annat än succé. 

Temat var Alladin och Jasmine. Det var så fina dekorationer.
Här finns mycket för barnen att roa sig med. Klättring, linbana, rutschbanor och bollhav.
Och en sandlåda. Där Alfred och bästisen Alexandre höll till en stund.
Här finns också en lite ön skönhetssalong för de som få sitt hår fixat, klä ut sig, sminka sig eller måla naglarna.

På söndagen var vi bjudna till Luiz och Barbara på lunch. De kommer från Portugal men har bott utomlands de senaste 15 åren. Innan Brasilien bodde de i Moçambique och Sydafrika. Vi tog med oss gravad lax och hovmästarsås som är en succé sen international fair och vi bjöds på portugisisk Bacalhau, en slags torsk/lutfiskrätt. 

Hemma hos dem hängde vi hela eftermiddagen, smakade portvin, åt äpplekaka med vaniljsås och pratade om allt mellan himmel och jord. 

Och nu är det dags för en ny vecka, men jag känner mig inte helt 100. Håller tummarna för att det bara är en förkylning och att den passerar snabbt. På söndag är det nämligen mors dag i Brasilien och då förbereder vi i internationella kvinnoklubben kit till nyförlösta mammor och deras bebisar och delar ut på ett sjukhus i Curitiba. 

Vi har fått i en hel del donationer i form av produkter men också pengar så nu måste vi handla och packa under veckan och leverera allt på fredag. 

Och på torsdag är det också dags för Alfreds morsdagspresention så då måste jag ju absolut vara frisk. På fredag har vi ytterligare ett 5-årskalas att gå på och på lördag åker vi till Buenos Aires för en veckas semester. Det ska bli så roligt! 

#1 - - Jenny G:

🤗😍❤️

#2 - - J:

👍👍👍

#3 - - Ing-Marie Hangby:

Nu har jag läst din fina blogg ! Det är lika roligt varje gång när jag vaknar och får se hur ni har det! Varje gång är det olika äventyr och fantastiska barnkalas! Jag gläder mig åt att få se allt som ni får vara med om! En riktig sagovärld på barnkalaset!
Önskar en lycklig semesterresa!
Snart kommer ni ju hit och just nu är det strålande solsken och vi kan vara på verandan! Må så gott och stor kram till er alla !

#4 - - Mamma. :

Vilken härlig helg ni verkar haft både vuxna o barn. Vilket barnkalas. Ni får vara med om mycket kul. Krya på dig o krama alla

Svar: Tack. 🤗
brasilienmillan.com