Spännande dag.

Idag har det hänt mycket vill jag lova.

 
Efter att ha lämnat barnen och sen kört Jocke till jobbet (jobbar som taxichaufför här bland annat) hade vi årsmöte och lunch med internationella kvinnoklubben och ingen mindre än Moi (alltså jag) blev vald till president under det kommande året. Nu var det väl inte så att tjejerna stod i kö för den posten, men ändå. Kul ju! 

Sen åkte jag tidigare till skolan där Alfred hade en ”project presentation”. Barnen visade vad de hade jobbat med och lärt sig under terminen. Affe har jobbat med dinosaurier, grottmänniskor och medeltiden bland annat. Förutom att de visade vad de hade gjort och berättade en massa, sjöng de också ett par sånger på scenen för stolta föräldrar med mobilkameror i högsta hugg. 

Det är väl inte den delen av pedagogiken som Alfred uppskattar mest. Han är ju inte direkt typen som gillar att stå i centrum och showa inför okända människor. Hittills, under de tiotal scenframträdanden han har varit med på sedan han började skolan här, har samtliga slutat med gråt eller att han helt enkelt går av scenen. Men inte idag! 

Idag gick jag nämligen upp och stod på scenen bredvid honom tillsammans med 50 andra femåringar. Och han stod kvar lille Affe, och sjöng och gjorde alla rörelser. Och han var så nöjd efteråt. Att han hade klarat det! 

Min fina, känsliga, duktiga, snälla lilla pojke. Så stolt över dig!

Efter skolan åkte vi hem en sväng för att sedan åka in till stan och träffa Jocke och två av hans kollegor, svenskar på besök i Curitiba, för att äta på Churrascaria. 


På vägen hem därifrån (jag körde egen bil med barnen) märkte jag att det var enorma köer till alla bensinstationer. Och väl hemma läste jag på nyheterna att det är strejk. Såklart! Lastbilschaufförerna strejkar som en protest mot prishöjningarna på bränsle, framförallt diesel. Och står helt enkelt stilla ute på motorvägarna. Flera varor har därför redan börjat ta slut på hyllorna och bensinen börjar ta slut på bensinstationerna. 

Så när Jocke kom hem lite senare skickade jag ut honom igen för att bunkra bensin, eller åtminstone tanka upp bilarna. Och jag fick precis en uppdatering. Han står i en lång bilkö på en station i närheten. Så nu håller vi tummarna att vi får tag i bensin. Spännande är det! 

#1 - - Jenny G:

Herregud vilken dag Mill!!! 🤩 Affe: så bra jobbat - du äger!! Brassigt ändå, med strejk! 😂 😘😘😘

#2 - - Anna:

Bra jobbat alfred😀👍🏻Kram på er

#3 - - Anna:

Bra jobbat alfred😀👍🏻Kram på er