Det stora blogguppehållet..

Jenny undrade vad som hade hänt, varför jag inte har bloggat på en och en halv månad. Och jag har inget svar. Kanske har det varit lite mycket annat. Kanske har jag bara inte känt för att skriva. Men nu kommer det. Det stora sammanfattande blogginlägget. Och sen ska jag skärpa mig...

Sist gång jag bloggade hade vi precis kommit hem från Bonito (känns som det var en evighet sen). Då var jag sjuk och sen dess har jag gjort en massa undersökningar och lämnat en massa prover. Nu vet jag vad det var och jag har fått medicin. 

Jenny har ju också varit här och hälsat på och vi hade en underbar men alldeles för kort vecka tillsammans. Vi grillade, var på marknad, hängde vid poolen, hämtade och lämnade barn, åt härliga luncher, åkte till havet, badade, hade högläsning, åkte linbana, åt arabiskt. Och mycket mycket mer. 

En kompis på besök. Otroligt härligt!
Kabinbana uppför...
Och härlig linbana nerför...
Vi hängde på stranden och njöt av solens strålar.
Att göra manikyr och pedikyr låg högt på Jennys önskelista.

Helgen efter Jenny åkte hem åkte hela familjen till Ilha do mel för en sista strandhelg för säsongen. Ilha do mel är en ö i vår delstat Parana, ungefär 2 timmars bilresa från Curitiba. När man kliver av båten här är man i en annan värld. Här finns inga bilar, inga vägar, inga stora byggnader och inga stora hotell. 

Bara små sandiga stigar att gå barfota på, långa sandstränder, små pousador där man kan tillbringa natten och en väldans massa grönska. Jag älskar det! 

Vi bodde på stranden ”Praia Encantadas”
Barnen på upptäcksfärd på ön.
Kokospalmer
Morgonstund på öde strand.
Barfotaliv. Det är fint det.

I fredags efter skolan åkte Molly med en klasskompis till havet och kom inte hem förrän igår. Vi har därför haft en ovanligt lugn helg med endast ett barn hemma. I lördags tog vi med Alfred på Vip-bio och såg Pedro Coelho, alltså Pelle kanin.

Vip-bio alltså! Vilket härligt påfund. Otroligt sköna stolar och full service.
Sen tog vi med oss den här lille gladern på restaurang.
Väldigt god bläckfisk.
Hur är det möjligt att göra en creme brulé så stor att två vuxna inte orkar äta upp den?

Vi saknade Molly nåt otroligt och det kändes inte alls bra att hon skulle åka bort sådär långt en hel helg. Men hon verkar ha haft det fantastiskt med bad både i havet och i poolen och restaurangbesök både lunch- och middagstid. Det kändes som hon hade växt flera cm när hon kom hem igår kväll. 

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite oftare framöver. Det är ju så tråkigt att gå in på en blogg och se ett gammalt inlägg för tionde gången. Tänker mig att bloggen ska vara som ett litet minne över vår brasilientid. Kan vara kul för barnen att läsa när de blir äldre också. 


Så, vi hörs snart igen! 

#1 - - Jenny G:

Älskar din uppdatering!! Älskar ju att läsa din blogg! Bästa bästa Mill!! ❤️

#2 - - Anonym:

👍❤️🐟

#3 - - Anonym:

Mamma. Det verkar som ni haft en underbar vecka❤️😎