Smidig skolstart

Nu har barnen börjat skolan igen efter det långa sommarlovet. Och det var nog ganska skönt för samtliga i familjen. Det är klart att det inte har jublats när vi har kommit och väckt barnen kl 6.45 (de har sovit till 9.30 på lovet) men det har gått bra. 

Ingen har varit ledsen. Ingen har varit arg. Skoluniformerna har åkt på igen. Och vi har kommit i tid till skolan varje dag. Harmoni. Typ. 

Varför stänger du dörren för mig? Va va va? Jag vill ju vara med er!!!

Och så har vi ju blivit med katt. Gulliver som han heter för tillfället kommer varje dag. Äter och dricker hos oss och inatt har han sovit på vår altan. Och barnen är så glada för detta. ”Det är våran katt” säger de stolt till grannbarn som undrar.

Men han får inte komma in i huset, Gulliver. Först och främst eftersom Alfen är allergisk men också för att vi reser så mycket och det skulle inte funka. Tänker att vi får be nån snäll granne att fylla på mat och vatten när vi inte är hemma. 

Jag har denna veckan pysslat med att umgås med Jessica. Fick liksom passa på nu innan hon reste tillbaka till Sverige. Deras hus har packats denna veckan och då har vi, Amandha och jag, kommit dit med lunch och hängt. Det har varit mysigt. Men nu har hon åkt. Och jag får umgås med Gulliver istället. 

Min nya kompis.

Ikväll ska vi på kalas, till Benicio som fyller fem år. Hela familjen är inbjudna och kalaset äger rum på ett lekställe. Det blir trevligt. Barnen brukar tycka det är kul. Men det börjar 19.30! Och håller väl på till 23-tiden nånting. Vi får se hur länge vi pallar med. Just fredagskvällar är väl inte då vi brukar vara som piggast kanske. 

Och i morgon är det stora invigningen av vår pizzaugn som har murats och jobbats med i flera månader. Eftersom det har regnat så mycket så har detta arbete dragit ut på tiden nåt hysteriskt. Jocke är så exalterad över att den äntligen är klar så det är inte klokt. 

Vår alldeles egna pizzaugn!

Önskar alla en trevlig helg. Återkommer med info om familjen Hangnitz första pizzabak. Det ska i alla fall bli sol i morgon så vi slipper invigning i spöregn, (vilket inte hade stoppat Jocke). Det får vi vara glada för. Jag är också glad över mina nya fina kaffemuggar. Bild? Okej då!

Kaffemugg och souvenir i ett.
#1 - - Ingmarie Hangby:

Så fin liten Gulliver! Så fint namn också!
Så roligt att det har gått bra med skolan!
En toppenfin pizzaugn har ni också! Smasken pizzor får ni ! Kram

#2 - - Anonym:

Mamma. Vilken häftig pizzaugn. Härligt att det går bra för barnen. Vi vill se en bild på er första pizza. Kram

#3 - - Anonym:

Vilken häftig pizzaugn. Härligt att det går bra för barnen i skolan. Kram

#4 - - Klaus:

Hoppas vi får se en bild på er första Vesuvio, eller vad det nu blir

#5 - - Jenny G:

Längtar efter o träffa Gulliver också! Fin den blev, er pizzaugn! Kanske vill jag också ha så snygga muggar?! 😍