Tillbaka i Curitiba.

Ja nu är vi alltså, sedan två veckor, tillbaka i Curitiba för ytterligare ett år. Barnen har börjat skolan igen och Alfred har fyllt 6 år. Så det har varit fullt upp. Molly har nu börjat 4:an och Alfred går i Kinder, vilket motsvaras av förskoleklass. 

Och det var en nervös förstadag i skolan. Alfred som inte längre skulle gå i samma klass som bästisen Alexandre och Molly som inte hade nån aning om varken lärare eller klasskompisar var båda mycket spända inför starten. Men det blev bra! Molly var överlycklig efter första dagen. 

Jättebra klass och bra lärare var utvärderingen efter första dagen. Alfred var väldigt ledsen när jag lämnade första dagen men redan andra dagen hade han hittat en ny bästis. 

Andra dagen i skolan var det också dags för Alfreds födelsedag. Den stora 6-årsdagen som han hade väntat på så länge. 

Han väcktes på morgonen med jordgubbar och nutella och en massa paket. Dessa innehöll hot wheels- bilar och - banor samt en massa fotbollsprylar, skor, benskydd, shorts, långa strumpor mm. Jubilaren blev mycket nöjd och glad. 

På eftermiddagen var det dags för kalas i skolan och jag hade förberett, handlat, bakat och fixat. Ett fotbollskalas skulle det vara! 

Vår fina 6-åring! ❤️
Blåste ut alla fotbollsljusen.
Man vet att man befinner sig i Brasilien när Pão de queijo går åt snabbare än kanelbullar.
Happy birthday, Ja må du leva, och Parabéns. Också den här ungen blir firad på tre språk.

I lördags var det dags för Alfred att få välja restaurang. Och valet föll på Mercadoteca där han beställde peperonipizza och italiensk glass. Och nu borde väl rimligtvis firandet vara över, tycker man. Men icke! Nästa helg har vi bjudit in alla klasskompisar, grannar, Alfreds vänner med familjer. I runda slängar ca 80 personer, om alla kommer. 

Då ska det bli fotbollskalas nummer två i vår festlokal i Condominiumet där vi bor. Det blir spännande. Och förhoppningsvis minnesvärt för den lille 6-åringen. 

#1 - - Anonym:

Mamma. Vad roligt att det går bra i skolan. Vilka härliga kalas Alfred har haft. Kram

Svar: Det är väldigt skönt att det går så bra i skolan. Alfred åkte med en kompis hem efter skolan i fredags. Och Molly ser jag ju aldrig längre. Hon leker med kompisarna i condominiumet varje dag. Bara ett kalas återstår.... 🙀🙀
brasilienmillan.com

#2 - - Jenny G:

🤗 härlig start för er!! Kul med en äkta Brasse-fest alltså!!! 🤩 Ni e allt rätt brassiga nu!!! 🤗😍😘

Svar: Vi anpassar oss. Det blir spännande om inte annat. 🤪
brasilienmillan.com