Det STORA 6-årskalaset!

I söndags var det dags för det stora 6-årskalaset, som Alfred hade längtat efter lika länge som jag hade bävat för det. Vi har blivit bjudna på så många stora fina kalas att vi kände att vi ville bjuda tillbaka. Men det var ju inte utan att man visste att det skulle krävas en hel del jobb och planering. 

Alfred ville bjuda in hela sin nya klass, grannarna och ytterligare några utvalda vänner. Totalt rörde det sig om ca 22 barn. Men eftersom man inte bara bjuder in barnen här, utan hela familjen så hamnade vi någonstans runt 80-90 inbjudna gäster, varav nästan alla tackade ja till inbjudan. 

Så det var bara att hoppas på att vädret skulle bli bra och börja boka, beställa, handla och förbereda. Först och främst bokade vi vår Salao de festa, alltså festlokalen i vårt condominium. Sen bokade jag "animadores", alltså människor som man kan hyra in för att styra upp lekar och hålla ordning på barnen. Mycket praktiskt om man nu ska ha ett 40-tal ungar över. Alfred ville ha ett fotbollskalas så vi ville att det skulle styras upp en fotbollsmatch och eftersom alla inte gillar fotboll hade vi också en tjej som gjorde ansiktsmålningar. I sista stund hyrde vi också en studsmatta vilket var ett genidrag. Alla ungar världen över gillar att hoppa studsmatta!

Maten beställde vi till slut från ett bageri i närheten. Vi beställde 10 meter smörgåsar samt 400 salgadinhos, dvs små tilltugg, typ piroger, pajer, små bollar med fyllning och liknande. Vi beställde också brigaderos vilket är ett måste på brasilianska barnkalas. Tårtan bestämde vi oss för att baka själva. 

Och här följer nu en bildkavalkad från den stora dagen.

I Brasilien ger man bort en lembrancinha till gästerna på födelsedagskalaset. Lite som godispåsen på svenska barnkalas. Eftersom det var många barn och för att hålla ner kostnaden något beställde vi chokladmedaljer som vi satte klistermärken på och skrev "Alfred 6" på.
 Vi fyllde små flaskor, en till varje barn, med chokladpastiller.
Många medaljer var det.
Efterrättsbordet
Vi fick massor med hjälp med att lägga upp allt av vår bästa granne Camila.
Fem av totalt 10 meter smörgåsar.
Alfred och två små vänner har börjat lekandet.
Full fart i studsmattan.
Och som tur var fick vi vackert varmt väder så folk kunde hänga ute också.
Molly och bästisen Giovana.
Alfreds nya bästa kompis i klassen Luca.
7 meter smörgås gick åt. De var väldigt goda!
 Alfred lekte konstant i tre timmar. Han hade absolut inte tid att äta. 
 
 
Många små kompisar.
Till slut var det dags för sång, tårta och sötsaker. Och Alfred njöt av uppmärksamheten. Så roligt!!!
 
Den oerhört snygga Sverige/fotbollstårtan.
 
Det blev en riktigt bra födelsedagsfest. Alla var nöjda och glada, inte minst Alfred. Sen fick han ju också en hel hög med presenter som han roade sig med att öppna när festen var slut. Nu är han sannerligen färdigfirad den här 6-åringen.
#1 - - Jenny G:

Wow!! Mäktigt!! Sååå roligt ändå, ni e ju brassar nu! Brassig fest! Kul för Affe!! 🤩😍

Svar: 😍👌🏻
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

Mamma. Herregud vilket kalas. Roligt för Alfred. Riktigt brassigt. Kram

Svar: ❤️
brasilienmillan.com

#3 - - Anonym:

HERREGUD!!!
Dyrare att fylla år än att gifta sig i Brasseland... my gooood alltså, vilken fest. PoK Emmis

Svar: De lägger mycket pengar på party här. Men jag kan tänka mig att bröllopen här inte heller är några småfester.
Puss😘😘😘
brasilienmillan.com