Påsklunch med lukt och två översvämningar.

I går firade vi påsk med kompisar till oss. Vi hade förberett äggjakt, gjort Janssons frestelse, ägghalvor och gubbröra. Samt en helt underbar påsktårta. Allt var väldigt bra och trevligt till Molly gick ut på altanen för att leka med katten och såg att det låg en hög med bajs och toapapper på vår gräsmatta. 😳💩

Trevlig påsklunch
Tårta in the making.

Det visade sig att vi hade stopp i avloppet och nu kom allt upp genom ett rör i gräsmattan. Jävligt oklart allting. Hur som helst fick vi ringt hit några rörmokare som kom och löste problemet. Trodde vi! För när de sedan hade åkt kände vi att lukten kom tillbaka. Denna gången från källaren. 

Precis som förra gången detta hände hade vi nu en källare översvämmad av avloppsvatten. Det blev till att ringa tillbaka rörmokarna samt att påbörja sanering. Det värsta gjorde vi igår och idag städade vi ytterligare med klorin. 

Mäster städ.
Tur att vi hade en supertiger som hejade på oss under det smutsiga arbetet.

Så trodde vi att det värsta var över. Vi hade blivit av med äckelkukten och hade bestämt oss för att aldrig mer slänga toapapper i toan. Rören verkar nämligen inte vara gjorda för toapapper. Vi skulle precis bege oss iväg för att köpa pedalhinkar till samtliga fyra badrum i vilka vi framöver ska slänga vårt använda toapapper. 

Då ser vi att det forsar vatten från tvättstugan. Och vattnet har redan nått vardagsrummet! Hela golvet i tvättstugan, köket och halva vardagsrummet var täckt av vatten och det rann ner i källaren! 


Paniken!!! 

Fram med byggdammsugare (ja det har vi en minsann) för att suga upp vattnet. Det som gick att skrapa ut skrapades ut och resten torkades. Tvättmaskinen hade helt enkelt tömt ut allt vatten på golvet i stället för i ett rör ner i avloppet. Jävligt oklart även detta! 

Tyvärr har nog huset fått vissa vattenskador på grund av denna jätteläcka. Parkettgolvet i vardagsrummet är mjukt på vissa ställen och i taket i garaget droppar det nu vatten. 

Det här var helt klart en annan sorts påsköverraskning än vad jag hade önskat mig. Och något säger mig att detta är en följetong som kommer att pågå ett tag. 

Tur att påskharen var snäll mot dig i alla fall.
#1 - - Anna:

Men snälla vilken mardröm😱usch . Hoppas att det löser sig snabbt😻ska försöka boka tågbiljetter så vi får det billigt så fort SJ släpper dem

Svar: Verkligen, en mardröm!
Det blir bra det! 😘😘
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

Nämen usch och fy. Hoppas att det löser sig för er och att ni hade en trevlig påsk mellan saneringarna. Kram//Jenny

Svar: Tack Jenny! ❤️
brasilienmillan.com

#3 - - Jenny G:

Men HERREGUD!!! Alltså dessa rör!!! Hoppas det ger sig hyfsat snabbt o att det inte blir för mycket stök med vattenskador!!! 😩
Pöss!!!

Svar: Det är stökigt. Underdimensionerade rör! Men nu går vi ett steg längre i vårt brasseliv. Vi slutar slänga toapapper i toaletterna.
brasilienmillan.com