International Fair - vilken succé

I går var det alltså dags. För international fair som vi hade förberett med bakning, matlagning, dekorationer och kläder. Och himmel så bra det blev. Och vad kul det var!!! 

Amandha och jag hade planerat, bakat, lagat mat, dekorerat och fixat.

Alla länder hade gjort så himla fint i sina bås och bjöd på fantastiskt god mat. Jag provade mexikansk och spanskt och barnen fick egna kuponger att handla för och Molly kom med Yakisoba från Japan och pizza från Italien. Jocke provade föga förvånande mat från halva jorden medan Affe mest höll sig till svenska säkra kort. 

Sverigerepresentanter. Så kul att göra detta tillsammans hela familjen.
Vi erbjöd tre rätter. Klassikern - köttbullar med potatismos och lingonsylt. Bästsäljaren - gravad lax med hovmästarsås på knäckebröd. Och klassisk svensk fika - kanelbulle och chokladboll.

Jag var alldeles rörd av engagemanget på mässan. Alla hade jobbat så hårt för att göra det bra, både med båsen, maten och typiska kläder. Många länder gjorde också uppträdanden med typiska danser och liknande. Mina franska väninnor dansade Can-Can och var så grymma! 

Det är verkligen något särskilt att ha så många vänner från olika länder. Och jag är så glad och tacksam över alla fantastiska människor vi lärt känna här. Alfred sprang runt och lekte med sina kompisar från Argentina, Brasilien, Italien och Portugal. 

Och Molly har kompisar i klassen från Japan, Indien och Brasilien. Och hon hjälpte till med försäljningen och presenterade våra maträtter både på engelska och portugisiska. 

Mollys japanska kompisar Asuna och Akane. De köpte en svensk fika.

Det brasilianska båset hade som tema ”urinvånarna” och bjöd på traditionell brasiliansk mat såsom Mukeka. Och de hade bjudit in en indianstam som dansade och sjöng. När de uppträdde brast det för mig. Så himla fint det var alltså att stå där med sina barn omringad av vänner från hela världen och se på uppträdanden av indianer i det nya landet där vi alla bor. 

Ja, det var verkligen en fin dag. Och om jag ibland har tvivlat på om vi har gjort rätt som har flyttat barnen från trygghet, familj och vänner i Sverige för att bo här i några år så vet jag nu med säkerhet att det var ett bra beslut. Vi har alla lärt oss så otroligt mycket om andra människor, länder och kulturer. För att inte tala om att barnen lärt sig två nya språk. 

International fair 2018. A great success!
#1 - - Mamma:

Vilken härlig dag ni verka ha haft. Vilka fina dräkter o god mat. Att se en indianstam dansa måste ha varit en upplevelse😄

#2 - - Jenny G:

Blir rörd till tårar!! Det e så himla berikande!!! Fattar ni att barnen för evigt kommer ha en helt annan känsla för olika kulturer på en annan nivå? (SO-läraren i mig älskar det...) alltså bilden på Molly med sina japanska vänner, så vackert med det två kulturerna som möts! Kolla kläderna och allt bara! Vackert. 😭❤️

Svar: Jag blir rörd till tårar av din kommentar. Har ju också en liten So-lärare i mig som älskar det. Och språkläraren i mig är också nöjd. 😂 DU är också berikande. ❤️❤️ Love you!
brasilienmillan.com

#3 - - Ing-Marie Hangby :

Alltid så roligt att läsa din blogg! Så fint ni gjort det i Sverigemontern! Det är så roligt att se att ni får vara med om så mycket och att Molly och Alfred får träffa barn ifrån så många olika länder! Ha det fortsatt bra ! Nu väntar vi på sommaren och att ni ska komma hit! Kramar till er alla från oss!

Svar: Tack! 💕 Inte så långt kvar till vi kommer. Molly och Alfred vill gärna komma och bo hos farmor och farfar.
brasilienmillan.com