Livet

Alltså vädret de senaste veckorna har varit helt fantastiskt. Inte en droppe regn och strålande sol med 25-30 grader. Helt underbart! Jag, som var lite inställd på att vi skulle ha kallt och regnigt några månader nu eftersom det faktiskt fortfarande är vinter (våren börjar officiellt till helgen), är helt lyrisk över "vintervädret". Barnen har kommit in i skolan igen. Alfred är som en annan människa, jämfört med förra terminen. Han är jätteglad och vill gå till skolan. Molly kämpar på även om det inte alltid är på topp. Och jag har fått ny portugisiskalärare och det funkar riktigt bra. Hänger också en hel del med sköna kvinnor från hela världen som är medlemmar i internationella kvinnoklubben här i Curitiba. Där är jag numera med i styrelsen och vi gör massa roliga saker ihop. 

Mollan i väntan på lillebrorsan.
Alfred i sin nya klass. Lite större, lite mer självsäker i år.

På helgerna hittar vi på roliga saker tillsammans. Förra helgen var vi i Guaratuba vid havet och levde strandliv i två dagar och helgen som var hade vi vänner över på Churrasco - alltså brasiliansk grill. Väldigt trevligt! 

Vår nya brasilianska Churrasco som Jocke är så nöjd med. Den ska sedermera få följa med hem till Sverige.
Nya fina vänner. Elena från Italien, jag, Amanda från Frankrike och Jessica från Sverige.
Fick så fina blommor!

Mitt under Churrascon gjorde Jocke en Jocke och skar sig ganska rejält i tummen. Vi tejpade ihop allt bäst vi kunde men kände nog ändå att en läkare borde titta på den där tummen. Så på söndag morgon efter en natt med tumsmärta åkte han till ett sjukhus här i Curitiba. De sydde tummen och skickade med honom antibiotika i olika former. (De är inte precis lika restriktiva med att skriva ut antibiotika här som hemma) Så nu ska han nog snart vara bra. 

Två tummar upp! 👍🏻👍🏻Ska nog bli bra det här.

Det fina vädret har också gjort att vi ville göra lite mysigt på vår uteplats. Så vi beställde lite brassiga utemöbler, nya dynor och hängde upp lite mysiga lampor och voilà! Mysfaktorn blev hög. 

Här kan man njuta sitt morgonkaffe.
Eller hänga lite med datorn (eller ett glas vin) en ljummen afton.

Nu har vi några veckor framför oss som jag hoppas kan bli såhär lugna och härliga. Inga mer trasiga tvättmaskiner, inga mer galna hyresgäster i huset hemma, inget mer bajsvatten i källaren och inga mer sjuka barn. Bara vardag. Om tre veckor har barnen lov och då ska vi fara till Rio de Janeiro och turista. Ska bli grymt! 

#1 - - Anna:

Vad skönt att vardagen rullar på som vanligt igen, det gör det här oxå. Stackars Jocke, vilken otur. Kram på er alka

Svar: Kram på er! ❤️
brasilienmillan.com

#2 - - Jocke:

Stackars Jocke!

Svar: Verkligen! 🤣 Så synd om honom. ❤️
brasilienmillan.com

#3 - - Jenny G:

Alltså guuud va jag vill va där nu!!! Läääängt! 🙋🏼✨👌🏻😭😍❤️ Ni har det grymme!!! Hoppas tummen e bättre Jocke! Kraaaam! 😘😘😘

Svar: Du passar ju in här, med morgonkaffet, men vinet, i värmen, med mig. ❤️Saknar dig nåt förbaskat. 😭
brasilienmillan.com

#4 - - Emma:

Men vilken dröm till uteplats 😍😍. Krya på Jockes tumme med!

Svar: Ja den är härlig. Tack. Jockes tumme är redan bättre. 😘
brasilienmillan.com