Rio de Janeiro - cidade maravilhosa

Det är inte alls konstigt att Rio fått smeknamnet "cidade maravilhosa", den underbara staden. Den har ju allt. Fantastiskt klimat, storstadskänsla, fantastiska stränder, vacker natur, sevärdheter, världens mest kända staty, bra mat, bra shopping. Allt man vill ha!

Listan över vad jag gillar med Rio kan göras lång och det enda på minuslistan är väl egentligen kriminaliteten. Att man inte kan gå överallt närsomhelst utan man får tänka sig för lite. Nu har ju inte vi råkat ut för något och det hoppas jag att vi slipper. Rioborna säger själva att det är i favelorna allt händer så där ska vi hålla oss i från. 

Vi bor i ett område som heter Leblon med stranden med samma namn. Vi har hyrt en lägenhet två kvarter i från stranden i ett härligt område med shopping och restauranger. Lägenheten har dessutom utsikt över sjön Lagoa Rodrigo de Freitas och statyn av Jesus Kristus. 

Morgonkaffe med utsikt.

Igår gick vi upp tidigt för att besöka Kristusstatyn uppe på Corcovado. Vi tog en taxi till berget. Och sen hoppade vi på ett litet tåg som tog oss nästan hela vägen upp. Genom regnskog med tropiska frukter, apor och lianer färdades vi nästan hela vägen upp till Jesus. Sista biten var det trappor. 

Det är en mäktig syn att se honom stå där med utsträckta armar och välkomna människor till Rio de Janeiro.
Utsikten från Corcovado är mäktig i alla riktningar. Här ser man sjön där vi bor på andra sidan och den kända Leblon-stranden.

Vi njöt av utsikten samt försökte få några snygga bilder av oss och frälsaren. Det var lättare sagt än gjort eftersom det var mycket folk, trots att vi var där tidigt. Och vår yngste familjemedlem uppskattar inte direkt att posera på bilder. Han satt hellre i skuggan och tittade på apor. 

Poserande föräldrar.
Och så vår lille Ferdinand...
...som satt i skuggan och tittade på apor.

Efter Jesus köpte vi lite souvenirer och tog oss en välbehövlig vätskepaus. Sen hem till lägenheten, ut och käka lite lunch och sen stranden. Nu blev det Ipanema, som åt ena håller gränsar till Leblon och åt andra till Copacabana. 

Caipirinha i solen.
Barn i vattenbrynet.
Här stannade vi till solen började gå ner.

I skrivande stund ligger jag vid poolen och lyssnar och tittar på lekande barn (tittar på dem efter varje skrivet ord så ingen behöver vara orolig). Jocke är uppe i lägenheten och jobbar några timmar eftersom semester inte nödvändigtvis innebär ledighet. 

Sen blir det mera strand och uppladdning inför morgondagens utflykt till Pão do açúcar - Sockertoppen. Där ska vi åka linbana och njuta mer utsikt, mot Jesus. Jocke säger att vi absolut borde ta en helikoptertur också. Vi får väl se. 

#1 - - Mamma.:

Det ser fantastiskt ut. Vilken härlig semester😎❤️❤️

Svar: Det är fantastiskt.
brasilienmillan.com

#2 - - Jenny G:

Alltså WOW!!!! Vill dit!!! Med dig! 😍👌🏻🌟 ser magiskt ut! Älskar fokuset på Jesus-statyn, med tanke på hur Jesus-aktiga ni är! 😂😉
Magiskt! Allt. ✨

Svar: Ha ha! 😂 Vi är kanske Jesusigare än man kan tro. Svårt att undvika honom i den här staden. Det är verkligen grymt här. Älskar allt!
brasilienmillan.com

#3 - - Anonym:

Måsa Maraviljåsa! Vad bra att du vaktade barnen när Jocke var och jobbade👍👍

Svar: Svinbra. Sån är jag.
brasilienmillan.com

#4 - - Emma:

Jag seeer ju hur varmt och gött ni har! Älskar’t! Sååå avis för här är det kallt och hemskt nu. Det ser under att ut! Tack för rapportering över att du vaktade barnen efter varje skrivet ord, blev änna lite orolig där ett tag att du skulle blivit en oansvarig mor i brasse. Pussokram

Svar: Rio var ljuvligt! Curitiba är lite svalare dock. Jag är fortfarande helt pålitlig. Inga oansvariga brassefasoner här inte. Älskar dina kommentarer Emmis! ❤️ Puss och kram
brasilienmillan.com