Weekend i Pomerode

 
Söder om delstaten Paraná där Curitiba ligger, ligger delstaten Santa Catarina. Här är man mest känd för sina fina stränder vilka vi har besökt flera gånger. I södra Brasilien från Curitiba och neråt egentligen finns många städer som grundats av europeiska utvandrare och i Santa Catarina finns flera städer med tydlig tysk prägel. Vi bestämde oss för att åka till Pomerode, staden som benämns som Brasiliens mest tyska stad. Här pratar de flesta både tyska och portugisiska och både vägar, butiker och restauranger har tyskklingande namn. Här checkade vi in på pousada Dein Haus, åt surkål, rödkål och apflestrudel, snackade lite tyska och provade öl från stadens flera bryggerier. Vi besökte också en tysk julmarknad, tittade på pyntade granar och lyssnade på julmusik. Allt detta i 30 gradig värme. Mycket märklig upplevelse.
 
 
 
Ölprovning av miniöl i snapsglas. IPA:n vann i mitt smaktest.
 
Svettandes bland granar, små kyrkor och julkulor försökte vi känna julstämningen.
Hela familjen poserar juligt framför Pomerodes tvillinggran.
 
Pomerode har också ett litet ZOO och reser man med två barn så går det liksom inte bara att gå förbi ingången. Jämfört med Borås Djurpark så var detta Zoo inget speciellt även om de hade en hel del djur som inte finns i Borås. Men vissa burar och hängn var i minsta laget vilket gjorde att det inte kändes helt igenom fantastiskt. Men massa fina djur fick vi se i alla fall.
 
 
Är den riktig? frågade han medan han poserade aningen nervöst.
 
 
På söndagen efter en frukost bestående av bland annat apfelstrudel tog vi bilen och åkte 45 minuter till en vattenpark. Även idag visade väderprognosen på drygt 30 grader och sol så detta kändes som bra planering. Barnen var oerhört exalterade och pratade om vilka vattenrutschar de skulle åka och hur mycket de skulle bada. Och det var verkligen bra! Massa olika pooler och bassänger, både kalla och varma och ett tiotal olika vattenattraktioner för alla åldrar. Sen att jag råkade ta med Molly i en vattenrutsch som nog inte var tänkt för åttaåringar är en annan historia. (Och inte för mammor heller. I alla fall inte om mamman inte förstått att hon skulle hålla ihop benen hårt) Detaljer kring detta lämpar sig inte för ett blogginlägg. Men känner att jag börjar återhämta mig nu. Och Molly är det ingen fara med om någon nu oroar sig för det. Men vi bestämde båda två att vi INTE skulle åka den igen.
 
På spaning efter en storasyster i vattenrutsch.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Jenny G:

Va mysigt det verkar allting! 🤗 Sicka dagar!!

Svar: Nästan allting var mysigt. 😂😂
brasilienmillan.com

#2 - - Mamma:

Så härligt ni har det och vilka fina bilder😎❤️

Svar: ❤️
brasilienmillan.com

#3 - - Anna:

Shit va skönt med så mycket minisemestrar😘 å värme. Kram❤️

Svar: Ja det är skönt. Ni får komma hit och semestra med oss. 🤗Vi längtar efter er. 💞Nu har värmen kommit.
brasilienmillan.com

#4 - - Anna:

Hade vi så gärna gjort, skit att det skall vara så dyrt när man är en jättefamilj😂hoppas julklapparna kommer fram i tid❤️Vi saknar er Olle pratar ofta om Brasilien 😘❤️

Svar: Julklappar från mamma och pappa kom i veckan, så det bådar ju gott. Ni får spara. Jennys biljett kostar 7400kr tur och retur. Sen bor ni ju gratis. 🤗👏🏼 Alfred vill gärna ha tv-spelskväll med Edvin. Och vi längtar efter er allihop. ❤️
brasilienmillan.com