❤️Alfred❤️

Skrev ju ett litet hyllningsinlägg till Molly när hon fyllde år i juni men när Affe fyllde år i augusti blev det inget, pga mitt i hemresa från Sverige. Men nu tycker jag det är dags att hylla vår yngste familjemedlem med ett eget inlägg. 

Alfred har verkligen kämpat med många saker under det här året i Brasilien, med hemlängtan, med blygheten, med språken, och med ett ben som stökade ett tag. Det har varit ett tufft år för honom på många sätt. Men nu är han ute på andra sidan. Och det är helt fantastiskt att se. 

Här på sin 5-årsdag i Sverige med sin ständige följeslagare Rävis, eller Mr Fox som han kallas här.

Han är världens snällaste kille, vår Alfred. Tänker alltid på alla i familjen och vill aldrig lämna någon utanför.


Han pratar flytande engelska och har fått ett större självförtroende i skolan, både med språket och kompisar. Idag sa han att han längtade till i morgon, för då är det måndag och han ska börja jobba med en ny ”letter”. 

Han blandar ofta in engelska ord när han pratar, för att de ligger närmare helt enkelt. Framförallt gäller det skolord. Han är väldigt intresserad av bokstäver och ord och frågar ofta om ord på både engelska och svenska och läser och skriver olika små ord överallt. 

På utflykt med skolan och bästa kompisen Alexandre.
Det bästa med utflykt är attman får ha med sig ”snack”, tycker Alfred. Molly har med sig snack till skolan varje dag och det tycker nämligen Alfred är lite orättvist.

Alfred är väldigt duktig på att leka själv. Han kan sitta i timmar på sitt rum, med lego eller bilar. Men han älskar också att leka med kompisar och bästa kompisarna heter Erik och Alexandre. Och så älskar han att leka med Molly förstås. De leker väldigt bra ihop trots åkderskillnaden. 

Om Alfred skulle råka vakna före Molly nån dag (det händer väldigt sällan) så sätter han sig utanför hennes rum och väntar till hon vaknar, för att han längtar efter att få leka med henne. 

Här var de lite mindre, mina små troll.

Lego och särskilt Ninjago har länge varit Alfreds favoritleksaker härhemma men nu har också intresset för minionerna blommat upp. Han är för övrigt grym på att prata minionska. Väldigt likt faktiskt. 

Lyckan över att träffa en minion i Santa Felicidade.

När Alfred var ungefär 2 år hade han en period då han sa ”jag tycker inte om mamma, bara pappa och Molly” Det var ju såklart inte så kul men det gick ju som tur är över. Och nu är det tvärtom vill jag lova. Nu fullkomligt öser han kärlek över mig. Allt ifrån ”Jag älskar dig mamma”, till ”superhjälten mamma” eller som i går morse när han vaknade och sa ” mamma, du är my Queen”. 

Jag är gärna din ”Queen”, min lille prins.
Älskade lille vän. Du har blivit så stor. And we love you to the moon and back.
#1 - - Jenny G:

Älskade finaste Alfred!!! Du är underbar! Vi älskar dig, Linus o jag!! 😍❤️

Svar: ❤️
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

Guuud så söt unge alltså!