Valborg, första maj och kräksjukan.

Vi har haft en alldeles utomordentligt fin helg. Vädret har varit som en bättre svensk vår och vi har bara varit med varandra och fixat lite här i vårt hus. Lugnt och skönt! På lördag morgon stod termometern på 8 grader och barnen kände ett akut behov av nya mössor och vantar.
Sen blev det varmt och skönt och vi åkte till Vila dos Animais och klappade getter..
...och matade små söta kaniner.
Mollan red men var väldigt besviken på farten. "Kan du säga till dem att jag vill galoppera mamma" Nej, jag tror inte det!
Vi träffade en riktig smutsgris.
Och en skitsnygg påfågel.
På kvällen firade vi den lyckade dagen med att öppna ett väldigt dyrt vin vi har fått i present. Alltså, det var ju väldigt gott men kanske inte tio gånger så gott som de viner vi brukar dricka. Ovärt!

På söndagen, valborgsmässoafton, lyssnade vi på Håkan som sig bör. Vi vinterförberedde också vårt hus genom att köpa element och installera våra avfuktare. Inga bilder på det av den anledningen att det skulle vara väldigt tråkiga bilder. 

På kvällen hade vi lovat barnen att vi skulle gå på bio. Det hade resten av Curitiba också tänkt vilket gjorde att vi efter att ha köat i 30 min inte fick några biljetter. Det blev till att köpa film hemma på smart-TVn istället. Så smart! Vi köpte med oss Libanesisk mat hem och njöt av falafel och tabbouleh medan vi kollade på Trolls.

Alfred som är inne i någon extremt trotsig period valde att avsluta kvällen genom att somna på golvet. Han ville absolut inte somna i sin säng och inte i vår säng. (Snälla låt denna fas gå över snart! 😩) Innan jag somnade bar jag in honom i sin säng. Någon timma senare vaknade han och hade kräkts ner sin säng och hela hallen. 

Så nu firar vi första maj hemma genom att tvätta nerspydda sängkläder och handdukar. Och håller tummarna för att vi andra klarar oss. 

Så söt! Såååå trotsig! Vår älskade Alfred! ❤️
#1 - - Mamma:

Vad skönt ni har haft det. Här är också varmt o skönt. Stackars goe Alfred. Hoppas ni andra klarar er. Kram

#2 - - Anonym:

Haha, fast usch (alfredgrejen att somna på golvet alltså)...

Svar: Ja det där trotsiga är inte alltid så härligt. Tur det går över! Fast sen kommer en ny fas... och efter den... en ny.
brasilienmillan.com

#3 - - Anonym:

Från Emma, var det ovan :)