Morslukarens vecka

Nu på söndag är det mors dag i Brasilien. Alltså borde veckan innan vara Mors vecka. Det här med mors dag firas stort i här och skolan bjuder in till olika typer av morsdagsfirande. Hos Alfred har jag redan varit och firat och till Mollan ska jag på morsdagskonsert nästa vecka. 

Mor får pizzamassage. Väldigt trevligt! En ny tradition tycker jag. Så här borde alla dagar under mors vecka vara.
Med Affe blandade vi ingredienser till underbara chocolate chip cookies som mor och son sedan gick hem för att baka klart.
Alfred fick i uppgift att rita en teckning till sin mor. Men rättvis som han är skulle samtliga familjemedlemmar stå med. Fint ändå! ❤️
Min lilla morslukare. ❤️

Detta var förra fredagen vilket alltså var en himla fin dag. Denna veckan däremot har utvecklats från Mors vecka till Morslukarens vecka. Det vill säga, den har ännu inte varit underbar. 

I måndags till exempel blev jag instängd i ett parkeringsgarage med båda barnen efter att vi varit hos fysioterapeuten med Alfred. Inget av det var härligt och värdigt Mors vecka. För att komma ut ur garaget blev jag tvungen att lirka mig ut där man inte skulle lirka sig ut med resultatet att jag skrapade upp sidan på bilen. 

Jag skällde ut någon slags parkeringsvakt på portugisiska och barnen blev rädda och ledsna. Ingen mammamedalj där inte. 


Och i samma ovärdiga stil har veckan förflutit. Det kanske är för mycket begärt med en hel morsvecka. Men jag har höga förhoppningar om mors afton, mors dag och annandag mor. Då måtte det bli härligt firande. 

En bra grej med denna veckan är att vi i Internationella kvinnoklubben i Curitiba har samlat in donationer till nyförlösta mammor som kanske inte har allt det där som man behöver som nybliven mamma med liten bebis. 

Packat och klart! Det här gänget packade mammapåsar och fikade tillsammans. Väldigt trevligt!

Så i måndags packade vi ihop 50 finfina påsar med bindor, blöjor, våtservetter, salvor, schampo mm. Och på fredag ska vi leverera påsarna till en BB- mottagning i centrum. Det blir bra det!


Önskar alla mödrar därute en fin morsdag även om ni i Sverige får vänta ytterligare två veckor på er dag!❤️