Vilket party!

Igår var Alfred bjuden på 4-årskalas till en av hans allra bästa vänner i klassen, Alexandre. Han hade längtat efter denna dag ändå sen han fick inbjudan för 3 veckor sen. Så pepp! 


När jag väckte honom igår morse blev han skitsur på mig eftersom jag hade lagt fram hans uniform som han skulle ha på sig. Han var liksom redo att hoppa i sin "party-outfit" direkt kl 7 på morgonen. 

Efter skolan åkte uniformen av och finkläderna på. Och i paketet ligger finfint lego. Den bästa gåvan man kan ge till en vän tycker Alfred.

Kalsen här är inte riktigt som i Sverige. Visst, även i Sverige har det blivit vanligare med kalas i bowlinghallar och på lekland men här går man liksom lite längre. 


Jag skulle gissa att det var ett 60-tal gäster på kalaset och ett helt lekland var abonnerat. Stället var dekorerat efter födelsedagsbarnets önskemål och temat för kvällen var Minionparty. Eller svenskparty om man ser till färgerna. 

En minion i mängden.
Vi var bland de första gästerna som kom.
Minionernas gottebord.

I dörren mötte personal som kollade åldern på barnen så de skulle veta vilka åkattraktioner de fick åka. Här fanns också en person som tog hand om födelsedagsbarnets presenter. Alfred vägrade dock lämna paketen till någon annan än födelsedagsbarnet själv och travade in för att leta upp Alexandre och överlämna den fina gåvan. 

Här har han lämnat paketen och är lite lätt blyg.

Jag skulle gissa ett det var 10-15 personal på stället som jobbade med att ta hand om barnen och servera mat och förfriskningar till både vuxna och barn. För det är nämligen lika mycket ett kalas för de vuxna som för barnen och eftersom det finns personal som tar hand om barnen kan de vuxna äta, dricka och prata i lugn och ro. 

Alfred roade sig med klättring.
Och lufthockey med en annan av favoritkompisarna, Erik. (Lite oklart om det verkligen är lufthockey de sysslar med på denna bilden dock)
Han åkte en liten muffinskarusell med Luiza.
Och spelade bilspel med Benjamin.
Molly och jag passade lilla Pilar och de tog för sig av godsakerna.

Barnen hade hur kul som helst och det är verkligen roligt att se Alfred med alla sina kompisar. För fyra månader sen var han på ett likadant kalas och då släppte han inte Jockes byxben på hela tiden. Nu sprang han runt och lekte och pratade med sina kompisar och var hur nöjd som helst. Stor förändring! 

Så efter 3,5 timmars lek, ätande och drickande var det dags för födelsedagssång, tårta och ännu mer godsaker. 

Vi sjöng "Parabens para você"
Och sen åt vi mer godis.
Och brigadeiros!

När klockan var 20.00 var partyt slut och det var dags att bege sig hem med två aptrötta sockerstinna ungar. (20.00 förresten på en vardag med skola dagen efter) 


Jag bävar lite för när våra barn fyller år till sommaren (eller vintern här) och undrar om det förväntas att vi ska bjuda på kalas och spendera mer pengar än vad vi kommer att göra på vårt bröllop? Eller om vi bara ska köra på en gammal klassiker med korv och bröd och fiskdamm! 

#1 - - Klaus Plänitz:

Det är roligt att läsa det du skriver, välformulerat.
Förstår att det är skillnad på barnkalas där och här, men korv och bröd är jättegott. Kan vara en upplevelse för brassebarnen.
Mor och Far

Svar: Tack! ❤
Nu har de ju inte Uddevallare här. Men det får ni gärna smuggla med er. 👍🏻
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

Barnkalas swedish style, exotish 😊//Jenny

Svar: 😂👍🏻
brasilienmillan.com

#3 - - Ingmarie Hangby:

Måste börja med att säga att barnen är så kalasfina! Så mycket nytt och annorlunda ni får vara med om! Jätteroligt att läsa allt de fina du skriver om Camilla!

#4 - - Jenny G:

Alltså My god kalasen. Jag supportar föregående talare: korv o bröd! Du kan sträcka dig till pizza. 😁😍

Svar: Ska bara övertyga barnen. 😳
brasilienmillan.com

#5 - - Emma:

Vilken dröm, hälsar ett stort minion-fan, Jacob

Svar: Du skulle varit med Jacob! 😍
brasilienmillan.com