Sweden 🇾đŸ‡Ș

Denna veckan har Affe och hans vĂ€nner jobbat lite med Sverige som en förberedelse inför International Fair (som vi dock missar pga av besök frĂ„n Sverige som hellre vill Ă„ka till havet Ă€n att vara med pĂ„ matmĂ€ssa. Mycket oklart! Eller inte). 

Och igĂ„r var det min tur att gĂ€stspela. Som en inkallad Sverigexpert skulle jag berĂ€tta, vĂ€l valda och för tre-fyraĂ„ringar, intressanta fakta om vĂ„rt avlĂ„nga land. Jag bestĂ€mde mig för att fokusera pĂ„ snön och kylan. 

Har ni sett en sötare snöunge i hela ert liv?
Förra Äret var det ju grymt mycket snö.

Vi pratade Ă€ven om Ă€lgarna och visade bilder frĂ„n förra Ă„ret nĂ€r vi hade picnic i Slottskogen med pannkakssugen Ă€lg. Brassebarnen var mycket intresserade av denna skogens konung. 

Sen pratade vi om Pippi LĂ„ngstrump och medan jag pratade slog det mig hur viktig Pippi Ă€r som förebild för flickor. En flicka som bryter mot kvinnliga normer och beter sig mer som man kan förvĂ€nta sig av en pojke. Flickorna i Alfreds klass klĂ€r varje vecka ut sig till prinsessor och pojkarna till superhjĂ€ltar och jag tĂ€nker pĂ„ alla smĂ„ flickor och pojkar i Sverige som gĂ€rna klĂ€r ut sig till Pippi. Vi har liksom nĂ„t mer att vĂ€lja pĂ„. 

Vi lÀrde ocksÄ alla barnen i klassen att sÀga "Tack" pÄ svenska. Och vi trÀnade pÄ att rÀkna till 10 pÄ svenska vilket Alfred tyckte var vÀldigt roligt. Eftersom portugisiskan inte har nÄgot sje-ljud sÄ kunde ingen, varken barn eller vuxna, uttala "sju".

Lektionen avslutades med att vi bjöd barn och pedagoger pÄ kanelbullar. De allra flesta barn mumsade nöjda i sig sin bulle.

Det var en vĂ€ldigt fin morgon. ❀

#1 - - Jocke:

Vad kul det Ă€r att lĂ€sa det du skriver lilla Mill ❀

Svar: ❀
brasilienmillan.com

#2 - - Ingmarie Hangby:

Vill sÀga att det Àr med stor glÀdje jag lÀser din blogg Camilla! Det Àr sÄ intressant att lÀsa om allt och du skriver sÄ bra!

Svar: Tack! SĂ„ roligt att höra. ❀
brasilienmillan.com