Första veckan i Sverige ❤️🇸🇪

Nu har vi varit i Sverige i en vecka, barnen och jag. Långsamt anpassar vi oss till ny tid, ljuset och njuter filmjölk, 88:an, torsk, jordgubbar och gräddtårta. När vi åkte över Uddevallabron  påväg till Kungälv i tisdags sa Alfred "Titta så vackert der är i Sverige" Och han har ju rätt. Det är verkligen fint såhär års. 

I tisdags var Molly och hälsade på sina kompisar på Krabbans fritids på Fontinskolan. Och Alfred var en stund på Ekorren och hälsade på. Sen gick vi nerför trapporna till Västra gatan och ni ser ju själva så fint där är!
De klättrade lite i "berg"
Kungälv ❤️
Västra gatan
En av många glassar denna veckan

På onsdagsmorgonen lämnade jag barnen hos farmor och farfar för att gå på skolavslutning. "Min 9:a" lämnade grundskolan efter en fin avslutning med jordgubbstårta, sommarsånger och många kramar. Skolavslutningar är ju ändå en av de bästa sakerna med att arbeta som lärare. Och då kan inte petitesser som att man inte har jobbat en enda dag under hela läsåret hindra en från att gå på skolavslutning

Da vincikören sjöng så vackert.
Under tiden roade sig barnen hos farmor och farfar. De lekte i lekstugan, badade i poolen och byggde en finfin blå vagn till Rävis.

På torsdagen var suget efter en fidget spinner så stort att vi fick bege oss till Torp för inköp. Denna jättesucce till leksak hade gått oss helt förbi i Brasilien men efter fyra dagar i Sverige kunde de inte längre vara utan. Jag var också tvungen att handla på Polarn och pyret-rean samt fortsätta letandet av bröllopsskor till de små brudnäbbarna.

Efter en förmiddag på Torp njöt vi av eftermiddagen i solen där vi svalkade barnen med en vattenslang. Superkul!

På fredagen åkte vi in till Uddevalla för att hälsa på min morfar. ❤️ Han var piggare än när jag såg honom för 9 månader sen och det var så gott att få träffa honom igen. 

Molly och min fina morfar.

Sen åkte vi vidare för att träffa goda vänner, Anna, Ida och Elsa. Peter var tyvärr inte hemma. Anna och jag satt i köket och pratade och drack kaffe i flera timmar medan barnen lekte. Så gott att återigen få träffa vänner som man saknat. 

Hela familjen fick presenter från Brasilien. Havaianas eller "de bästa flipsflopsarne i världen" som Peter kallar dem.

Vi har haft en mycket bra första vecka i Sverige. Och den toppades ju helt klart igår av min möhippa som de finaste vännerna i hela världen hade fixat. Denna tilldragelse kräver ett eget blogginlägg. Det kommer! Och nu återstår hela sju veckor av Sverigenjut. Nu längtar vi bara till Jocke kommer på lördag. 

#1 - - Anonym:

Ni kom med sommaren! Hade varit härligt om du hade tid att ses igen. Huvudet var lite överfullt med annat i onsdags. En stundande vigsel har helt gått mig förbi. Stora grattiskramar ❤//Jenny

#2 - - Mamma:

Vi är så glada att ni är hemma

Svar: 😃❤️
brasilienmillan.com