Lata dagar

Den senaste veckan, sen Jenny och Linus åkte hem, har vi bara latat oss. Vi har varit hemma, gjort små utflykter och åkt hem igen. Barnen njuter av att vara hemma och leka i sina rum med sina leksaker som de har saknat i tre månader.
 
Här hittar man oftast Affe. I sitt rum i full färd med något legobygge.
 
Jag har försökt att plugga lite portugisiska men jag får säga att det går trögt. Jag praktiserar det inte i den utsträckning som jag borde för att det ska sätta sig. Hemma pratar vi såklart svenska, i condominiumet med grannarna blandar vi lite portugisiska och engelska och i skolan och med barnens kompisars föräldrar pratar jag bara engelska. Likaså med lärarna. Det förenklar saker och ting att många runt oss kan engelska men det är inte toppen för portugisiskan. Tyvärr ska den portugisiskalärare som vi har fått tag i via Volvo sluta. Hon ska flytta till Canada. Så nu hoppas vi att den nya läraren blir bra. Såååå viktigt det där med en bra lärare. ;-)
 
I förrgår tog barnen och jag en tur till Park Barigui. Molly tycker det är kul att åka rullskridskor och ville testa att åka i parken där det är lite lättare än i condominiumet där det är väldigt backigt. Alfred tog sin lilla springcykel. Det blev en runda på fem kilometer med många pauser för att kolla på djur, träna på utegymmet och mumsa ananas. Vi måste prata om frukten här! Men det får bli ett annat inlägg. Ett fruktinlägg.
 
Mollan susade fram på sina skrillor. Hon lärde sig åka skridskor ordentligt förra vintern och movesen sitter i.
 
En nöjd Alfred.
 
Det kanske inte riktigt var sähär den här "maskinen" var tänkt att användas, men vad gör det?
 
Kolla vilket litet gulligt svin som ligger och vilar sig.
 
Idag stannar vi hemma och myser. Klockan är snart halv 2 och vi har fortfarande pyamasar på. Men så åt vi ju inte frukost förrän klockan 11 heller. Planen är att vi ska gå på restaurang hela bunten i kväll. Och eftersom brassarna oftast inte äter middag förrän vid 21-tiden så är det en förutsättning att man låtit barnen sova till 10-tiden på morgonen. Annars blir det otrevligt. Och det vill vi ju inte. Trevligt ska det vara!
 
Önskar er alla en trevlig helg!
#1 - - Anonym:

Vad gott ni har det. Nu längtar vi. Kram

#2 - - J:

Fy sjutton vad trevligt vi hade på restaurangen🍴! Det var bra.