Hemlängtan

Jocke har jobbat jättemycket denna veckan vilket kan bli lite tråkigt för oss andra och början av veckan inleddes med en släng av hemlängtan. Vad gör vi liksom egentligen här på andra sidan jordklotet? Jag saknar Sverige och huset i Kungälv, mamma och pappa, morfar, Jenny, Sara och Pontus, Edvin, Olle och Signe, Karin och Emma, Anna och Peter. Alla släktingar och vänner och arbetskamrater och elever som det var aldeles för länge sen jag träffade. Jag saknar även god ost, smör som går att bre på mackan, surdegsbröd och hönökaka, saltlakrits, att bara kunna gå ut genom dörren och promenera, att inte människor blir chockade över att jag är vegetarian eller över att jag hellre vill köpa ett par shorts till min dotter och inte en kjol. Såna saker. 

 

Vårt fina lilla hus på Bagaregatan i Kungälv.

I en hel dag deppade jag och längtade till Sverige. Sen tog jag mig i kragen och bokade in två playdates med kompisar till barnen och  en playdate till mig själv med härliga Jessica. Så nu känner jag mig lite nöjdare med tillvaron igen.

 

Alfred och Molly lunchar med sina japanska vänner. Yunuski (i gul tröja) går i samma klass som Alfred och Karin och Molly går i samma portugisiskagrupp. Haruki är Yunuskis storebror. 

 

De bor i en lägenhet på 18:nde våningen.

Jessica och jag tog en helkväll på Park Shopping Barigui. Det låter kanske lite konstigt att umgås en hel kväll på ett köpcenter men här finns liksom allt. Biografer, skönhetssalonger, caféer, riktigt bra restauranger och en herrans massa affärer förstås. Köpcentrumen har öppet till 23.00 så här kan man hänga hela kvällen. 

 

Mitt middagssällskap Jessica. Jessica har bott i Curitiba i snart fyra år då de flyttade från Surte (liten värld). Hon känner väl till Curitiba och tar med mig till massa bra ställen. 

 

Min räksallad var så god så god.

Efter middagen gick vi och gjorde manikyr och pedikyr. Ni som känner mig vet ju att detta inte är något som jag pysslade med hemma i Sverige. Jag har väl aldrig någonsin gått på salong för att fixa naglarna! Men här är det många som går och gör sina naglar varje vecka. Det hänger såklart ihop med att det inte är så dyrt att fixa sina naglar på salong här. Mellan 60 och 90 kr får man betala och utan att veta vad det kostar i Sverige så gissar jag att det är betydligt dyrare.

 

En människa fixar mina fötter medan en annan fixar händerna. Effektivt! Jag skulle tro att det var närmare 50 kunder i salongen som fick sina naglar fixade. Samtidigt! Som en liten nagelfabrik. Och detta var alltså vid 21-tiden på en torsdagkväll.

 

Jag gick loss på en för mig helt vild färg. Någon slags korallröd.

Och här presenterar jag ytterligare en anledning till varför Havaianas är de optimala skorna. När man har gjort pedikyr och inte vill förstöra sina nymålade tånaglar såklart. Första gången jag gick och gjorde pedikyr hade jag strumpor och joggingskor på fötterna. Det var inte genomtänkt. Den snälla tjejen på salongen gav mig någon slags engångsflipflop när jag skulle gå. De gick såklart sönder när jag skulle gå till bilen som jag parkerat en bit därifrån och det slutade med att jag fick gå barfota till bilen med mina fina fötter.

Det blev en ganska bra vecka till slut. Som tur är har vi ju träffat härliga människor även här. Nästa vecka börjar barnen skolan igen och vi ska tillbaka till rutinerna. Jag ska sätta i gång på allvar med portugisiskan. Det blir säkert bra. Men jag längtar fortfarande till sommaren då vi ska åka till Sverige och träffa alla saknade igen.

#1 - - Klaus Plänitz:

Hej Camilla
Hemlängtan kommer och går, vi längtar också. Skall Molly bli bergsbestigare? Själv hade jag fått höjdskräck.
Kul att du har hittat en kompis.
Morfar mår ganska bra.

Ha de bra, kram till barnen / Mor & Far

Svar: Mollan kan bli vad som helst. Det är så många saker hon är bra på och tycker är kul. Jag var jätterädd. Kram till er!
brasilienmillan.com

#2 - - Anna :

Saknar er så mycket med!!! ❤ tycker ni är så modiga som gör detta, vilken cool sak att göra!!
Om Jocke kan ordna ett jobb till mig eller Peter så flyttar vi gärna till er!!
😘😘😘😘

Svar: Ska se vad vi kan göra. Saknar er och våra middagar. Men till sommaren ses vi och då ska vi gå på Håkan. Bland annat.. 😘😘😘
brasilienmillan.com

#3 - - Jenny G:

Jag saknar dig varje dag. ❤️

#4 - - Läste :

Läste detta först nu Mill! Jag saknar dig här hemma också. Men vi vet ju att ni har det bra. Njut av det tillfälliga livet, snabbare än du anar är ni tillbaks hemma igen. 😘😘😘Emma

Svar: Så sant så sant! Du är klok du!
brasilienmillan.com

#5 - - Anonym:

Har missat detta inlägg innan. Jag saknar dig också Millan, men ni har ju det så bra och tidigare än du anar så är ni tillbaks hemma igen 😘😘Emma

Svar: Ja vi har det bra! Och till sommaren ses vi ju en sväng. Ska bli kul! ❤😘
brasilienmillan.com