Brunspindeln

Alltså jag känner att vi måste prata om den häringa brunspindeln som finns här i Curitiba. Eller, jag känner i alla fall att jag måste prata om den. Häromdagen skulle jag dra upp lite ogräs ur vår lilla rabatt och då kom den upp ur ett hål! Alltså den är ju jättegiftig och ett bett kan leda till att man blir svårt sjuk eller till och med dör. Jag har också bildgooglat hur huden ser ut efter ett bett (gör inte det om ni är känsliga!) och det var ingen vacker syn. Nu tycker jag mig se spindlar överallt. För att inte tala om kliet som uppstår bara jag tänker på en liten brunspindel.
 
Även på grund av denna lilla insekt har vi vidtagit försiktighetsåtgärder. Vi försöker komma ihåg att kolla i skorna innan vi stoppar i våra fötter. (Ytterligare en anledning till varför Havaianas är den optimala skon. Ingen plats för brunspindlar att gömma sig.) Vi tittar noga i våra sängar och skakar våra täcken och kuddar innan vi går och lägger oss. Detta borde vi även göra med alla kläder innan vi tar på oss dem, men det gör vi inte. Och nu när jag vet att det finns brunspindlar i vår gräsmatta så känns det inte helt hundra att gå där barfota heller faktiskt.
 
Jag som är van vid att fånga in spindlar och släppa ut dem om jag hittar en inomhus måste tänka om lite här. Jocke blev vansinnig när jag fångade in en liten spindel (inte en brunspindel) och hotade mig med att detta beteende kommer att bli min död.
 
 
Och han har ju rätt. Borde nog inte ta några risker vad gäller detta. Särskilt eftersom min förmåga att snabbt artbestämma spindlar är väldigt begränsad och nästa gång kanske jag misstar mig.
 
Ni som har planer på att komma och besöka oss men nu tänker; ALDRIG I LIVET!!! Var lugna och fina. På våra snart fyra månader här har vi sett tre brunspindlar. Två döda och så den lilla rackaren jag rensade upp häromdagen. Vi har aldrig haft en brunspindel inomhus. Och ni behöver ju inte rensa ogräs när ni kommer.
 
 
#1 - - Håkan hangby:

Detta låter utmärkt Millan. Med andra ord behöver jag inte angripa ogräset i din trädgård. Det är väl inte "rävsvansar" för då får jag nog ta med medlet från garaget men då får vi nog boka eget flyg.

#2 - - Camilla :

Ha ha! Inga rävsvansar i alla fall. Frågan är vilket som varit det värsta för Jocke? Rävsvansar eller giftiga brunspindlar. Oklart!

#3 - - Klaus Plänitz:

Ingår inte trädgårdsmästare i ert boende? Det trodde jag.

Svar: Jo jo. Han var här idag och klippte hela den jättestora gräsmattan.
brasilienmillan.com

#4 - - Anonym:

🙁urkass. Och jag som inte är vän med de vi har i källaren. De är inte giftiga bara äckliga 😉//Jenny

#5 - - Jenny G:

Blä!!! Gud vilken tur jag slapp se dessa vidriga djur!!! Usch! Du måste va sååå försiktig. Ingent himla barfotande! ❤️