Vilken härlig helg!

Det ska vara sommar i Brasilien nu. Men eftersom vi bor i Curitiba, Brasiliens kallaste stad (Det nämnde han inte när han sa att vi skulle flytta hit) så är det ibland inte så somrigt. Förra veckan regnade det varje dag, mer eller mindre. Oftast mer. 


Anledningen till detta obrassiga klimat är att Curitiba ligger 1000 meter över havet. Så, trötta på regnet, begav vi oss i lördags morse nerför berget, mot havet. 

Vi åkte tidigt i hopp om att slippa bilköer till havet.
Vägen till havet ringlar sig genom Atlantregnskogen.
Gröna berg. Väldigt vackert!

Vi hade bokat ett hotell i Balneario Cambriu, en stad som ibland kallas för "lilla Rio". Det var verkligen en myllrande sommarstad. Mycket folk, små bikinis, öl och Caiprinha. En riktig sommarstad. Staden ligger precis vid stranden som var knökfull med semesterfirande brassar och argentinare.  

"Lilla Rio"
Strandhänget.
Sockervaddsförsäljning på stranden. Bra grej.
Gatan där vårt hotell låg. Full av liv och rörelse både dag- och nattetid.

Tyvärr var vattnet lite skitigt. Troligtvis pågrund av allt regn som kommit under veckan som spolar med sig jord och växtdelar ut i havet.  Så på söndagen begav vi oss till en strand som vi hört skulle vara finare, Laranjeiras. 

På väg till Laranjeiras hade man en makalös utsikt över Balneario Cambriu.

Vid Laranjeiras fanns en linbana upp över regnskogen. Det var fantastiskt vackert. Och väl uppe på toppen fanns fler åkattraktioner och man kunde också ta en promenad genom skogen. Här fanns tydligen också en hel del spännande djur, men vi såg bara massa fjärilar, en läskig spindel och massa fina blommor. 

I linbanan på väg upp över regnskogen. 😱
Barnen spanade efter spännande djur.
Blomma. Art okänd.
Familjefoto med utsikt. Jag försöker få Alfred att le men han vill inte. Och då gör han inte det.

Termometern visade 35 grader och efter en aktiv förmiddag behövde vi verkligen en dopp i havet. Vi hyrde ett parasol och solstolar på den knökfulla stranden. Sen hoppade vi i det ljumna vattnet, ca 28 grader, och låg där och guppade resten av dagen. Ljuvligt! Onödigt att vi hyrde solstolar och parasoll för där låg vi aldrig. 

Bada är livet!
Nöjda ungar.

När klockan närmade sig 18 på eftermiddagen insåg vi att vi faktiskt måste åka hem. Förra gången vi åkte här nerifrån satt vi 9 timmar i bilkö för att ta oss hem till Curitiba igen. Detta var vi inte så sugna på men hade räknat med att det kunde vara långa köer även idag. Det var det inte och 3,5 timmar senare vi hemma. Mycket nöjda med vår lilla minisemester. 

#1 - - Anonym:

Vilka fina bilder du lägger upp ❤//Jenny

Svar: Tack fina Jenny! ❤
brasilienmillan.com

#2 - - Jenny G:

Längtar tillbaka!! Så härligt det såg ut o va där! Älskar allt det brassiga; drinkarna, minibikinis, prayan... 😍 ER!

Svar: Fast du är den brassigaste svennen jag känner. Ingen passar bättre här än du!
brasilienmillan.com