Valentines day-förberedelser, mumsiga efterrätter och en 4-åring som läser.

Idag har egentligen varit en alldeles vanlig dag. En vanlig men himla fin dag. Till frukosten i morse stavade Alfred sig igenom tre ord: Agua, Fruta och Leite. Han har under några månader nu varit väldigt intresserad av bokstäver och rabblar alfabetet på tre språk. Men jag blev ändå väldigt förvånad i morse när det lilla barnet läste sina första ord. Jocke och jag som både är så känslosamma började gråta och Alfred var så stolt över sig själv. Så med lite större självförtroende var det inte lika svårt att lämna honom på skolan i morse.

Nöjd unge med räv på väg  till skolan.
 

 

Idag skulle Jocke och jag träffas för att äta lunch. Vi hade bestämt att vi skulle åka till våra grannars nyöppnade ställe nere i stan. Vi bor ungefär 20 min med bil från centrum. Så jag åkte hemifrån och Jocke från Volvo och så träffades vi där. Det tog ungefär 45 min istället för 20 med alla felkörningar och parkeringsproblem innan vi faktiskt träffades på Chelsea Café. Stället var jättemysigt och hade god mat. Jag åt en svamprisotto och Jocke någon form av Biff Stroganoff. Efter maten år vi varsin efterrätt som var helt sjukt goda, en limepaj med maräng och en glasscoupe med nutella, ferrero rocher och grädde. Så, nu vet ni det! Och här får ni bilder på härligheterna. 

 
 

Efter skolan idag påbörjade Mollan och jag pysslet inför "Valentines day". Barnens skola är ju amerikansk så detta är en stor dag som man kommer att fira på olika sätt. Till exempel förväntas varje barn ha med sig en liten present, ett kort eller sötsak till var och en av sina klasskamrater. Och det var detta som vi pysslade med i eftermiddag. Vi gjorde små hjärtangodispåsar med ett kort i till samtliga 19 klasskamrater.

 

Generellt så bygger skolans verksamhet på att föräldrarna (läs mammorna!) engagerar sig väldigt mycket i diverse arrangemang och dagar. Och det hade aldrig fungerat med två heltidsarbetande föräldrar. För hur skulle folk då hinna fixa halloweenkostymer, hallooweenfika till barnen, thanksgivingfika till lärarna, hemmagjorda julklappar till alla lärare, en superhjältedräkt som visar barnets specifika superkraft och allahjärtansdagspresenter?

Och nästa vecka är det, förutom Valentines day, one hundred days of school. Det måste såklart uppmärksammmas. Hur skulle det se ut annars? Då vore det trevligt om föräldrarna tillsammans med sina barn pysslade ihop en tröja med 100-tema på något sätt. Låt fantasin flöda! Förslag från skolan. "Man kan till exempel sy på hundra små märken på en t-shirt" WTF!!! SY PÅ HUNDRA SMÅ MÄRKEN PÅ EN T-SHIRT!!! Nej, vet nån vad? Den här mamman tog en textilpenna och skrev helt enkelt "100 - one hundred days of school" på ryggen på en t-shirt. Smart va? Och lagom pyssligt. Snart är det helg. Och då måste vi fixa Valentingåvor till Alfreds små klasskamrater också. Och då ska jag låta fantasin flöda ordentligt.

#1 - - Sara:

Så roligt att få följa er här på bloggen! Du skriver så inlevelsefullt och bilderna är underbara! Här hemma har det blivit vinter igen. Däremot börjar ljuset komma och snart kommer våren och inte minst sommaren då vi ses igen! Kram till dig och din fina familj!💕

Svar: Tack! Det var snällt skrivet. Snart kommer värmen till er också. Vi går ju mot vinter här men jag hoppas det dröjer ett tag till.
Kram 💞
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

👍

Svar: 👍🏻 till anonym
brasilienmillan.com