Sprängdeg eller mandelmassa?

I morgon kommer mina svärisar hit och ska stanna hos oss i två veckor. Barnen är förstås alldeles till sig över detta och längtar så till de slutar skolan i morgon och farmor och farfar är här. Vilken lyx va!? Efter att inte ha träffat en enda släkting på snart fem månader så ska ju detta bli så kul.
 
Inför besöket skickade jag en liten lista med svenska förnödenheter som vi önskade att besökarna skulle ta med sig. De har de så snällt gjort. Förutom en av önskningarna. Jag hade nämligen tänkt, att eftersom det snart är fettisdagen, så skulle vi göra semlor. Jag har dock inte lyckats hitta någon mandelmassa här i Brasseland så detta var en av önskningarna på listan.
 
Men då visade det sig att svärfar, som har jobbat med transport av farligt gods, hävdar att mandelmassa är misstänkt likt sprängdeg när man röntgar väskorna i tullen. Och eftersom de inte verkar vilja ta några onödiga risker med den brasilianska tullen så får jag tydligen klara mig utan mandelmassa.
 
Ser ni likheten? Alltså vem tänker på sånt här? Min svärfar gör det.
 
Tack ändå för att ni tar med er salta fiskar, rågsikt, knäckebröd, lingonsylt, Ahlgrens bilar och en bikini till mig. Men herregud människa!, tänker ni nu. Kan hon inte hitta en bikini i Brasilien. Där måste de ju ha massor med bikinis. Ja då. Det har de. Det är bara det att jag inte känner mig helt bekväm med att gå runt på stranden och visa precis hela rumpan. 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Haha, det får bli mandelmassefria semlor i år! 😊 Och jag minns hur svårt det var att hitta bikinis i Brasse! Jag hade ju trott att alla hade stora rumpor men bikiniunderdelarna var yttepytte små (alldeles för små även om jag tog large) och visade upp hela rumphärligheten! 👙

Svar: Helt omöjligt. Alltså många har ju rätt rejäla bakdelar. Det brasilianska buttliftet är ju en av de vanligaste plastikoperationerna här. Och operationer överlag är väldigt vanligt. Sen verkar det i och för sig inte spela någon som helst roll vilken storlek man har på rumpan. Man har en minimal bikinitrosa oavsett. Vi får väl se om jag anpassar mig helt till detta mode efter två år i landet. 😉👙😂

Kram❤😘
brasilienmillan.com

#2 - - Anonym:

Mandelmassa är superlätt att göra, skållade mandlar, äggvita och florsocker.dessutom mycket godare 😉

Svar: Tack för tipset Jenny! 💞
brasilienmillan.com

#3 - - Anonym:

Superlätt att göra själv 🖒

Svar: Får väl göra det helt enkelt. Eller göra en alternativ Brassesemla med "Doce de leite" - kokt kondenserad mjölk. Det använder de till ALLT här.
brasilienmillan.com

#4 - - Jenny G:

En till bikini alltså?!? 😂 😘😘

Svar: Man kan aldrig få för många. Dessutom hade du ju bara med trosan. Den här är lite brassigare. Men bara lite... 😂😘
brasilienmillan.com