Skolan

Skolan som barnen går i är en internationell skola. All undervisning sker på engelska. Molly har dessutom PSL - Portuguese as a second language eftersom hon inte heller behärksar portugisiska. Majoriteten av eleverna på skolan är brassar, ca 70%. 22 olika nationaliteter finns representerade på skolan och hela 5 barn är svenskar!  

Molly på skolgården. En flagga för varje nationalitet som finns representerad på skolan.
Mollan på mattelektion.

Alfred går på Early childhood center som ligger i en annan byggnad. De har också egen skolgård och egen matsal. 

Så stolt (och sjukt söt) över sin nya skolkalender. I den här kalendern sker mycket kommunikation mellan pedagog och föräldrar. Här skriver Alfreds lärare varje dag om vad han har gjort och hur det har gått. Varje dag går kalendern hem för påskrift.

Hämtning och lämning av barnen sker under strängt kontrollerade former. För det första kommer ingen bil som inte finns registrerad i skolans register genom grindarna till skolans område. Skolan är helt inhängnad och varje ingång bevakas av säkerhetsvakter. Väl inne på skolans område skiljer det sig inte så mycket från i Sverige. Förutom att majoriteten av alla mammor som lämnar gör det i träningskläder eftersom de åker direkt från skolan till gymmet. 


När barnen ska hämtas på eftermiddagen får ingen förälder gå in i skolans byggnad för att hämta sitt barn. Föräldrar( eller nannyn eller chaufförer beroende på villa man har angett som får hämta barnen) väntar utanför skolans dörrar. I takt med att rektor ser föräldrarna ropas respektive barns namn och klass ut i en högtalare. Då gör pedagogerna i ordning barnet för hemgång och följer varje barn ut och överlämnar hen till rätt person. Säkerheten är väldigt stark och detta system uppskattas av många eftersom många har erfarenheter av kidnappningar av barn. För mig som svensk kändes det helt absurt att jag inte bara kan trava in på skolan och hämta ut mitt eget barn men man vänjer sig. Det är ju för vår säkerhet så det kan man ju inte klaga på. 

Under inskolningen av Alfred åkte vi hem innan skoldagen var slut. Då var jag tvungen att varje dag be om ett intyg där det stod att jag fick ta med Alfred från skolan. Annars blev jag inte utsläppt från skolan. Och som idag när jag varit på skolan och ätit lunch med Alfred får jag veva ner alla rutor och visa att jag inte har något barn med mig för att få åka därifrån. 
Annorlunda mot i Sverige, helt klart. 

Dagens lunchsällskap.
Jag passade även på att mysa lite med den här goingen medan jag ändå var på skolan.
#1 - - Jenny G:

Underbara ungar, som är fantastiska!!

#2 - - Jenny G:

Underbara ungar, som är fantastiska!!

#3 - - Anonym:

Skönt att säkerheten finns men helt sjukt att det behövs. Kram /Jenny

#4 - - Anonym:

Skönt att säkerheten finns men helt sjukt att det behövs. Kram /Jenny

Svar: Ja tyvärr är det så det är. 😔
brasilienmillan.com

#5 - - Ingmarie Hangby:

Vi testar bara

Svar: Det verkar ju funka bra! 😃
brasilienmillan.com