Lördag med skoshopping och brasilianskt käk.

Den här helgen hänger vi hemma i Curitiba. Efter en lugn morgon åkte vi till Curitibas skogata Rua Teffe, en hel lång gata med bara skoaffärer. Jag var här i veckan för att leta efter bröllopsskor men utan lycka. Brassarna och jag har inte riktigt samma smak vad gäller bröllopsskor. Så det blev till att beställa över internet.

Men idag var det inte skor till mig vi skulle ha, utan nu är det barnen som behöver nya pjucks. Mollan hade siktet inställt på guldiga eller silvriga skor. Och helst skulle de blinka också. Vi gick in i första affären på gatan vilket var en lyckoträff. Här fanns verkligen hur mycket fina skor som helst. 

I skohimlen.
 
Både Molly och Alfred hittade fina skor som de gillade. Alfred ville ha en snabb ninjasko och vi hittade en lättviktsvariant som han tydligen blev supersnabb i. Ett självklart val. Och Mollan hittade sin drömsko. De åkte på direkt.
 
Guldsko med stjärnor och blink. Vilken lycka!
 
Vi orkade med några skoaffärer till och Mollan hittade ytterligare ett par. Mer i sin mammas smak. Sen var vi hungriga och åkte till en brasiliansk restaurang som heter Mukeka som har typiska rätter från norra Brasilien.
 
Förrätt.
 
Mukeka är också namnet på en gryta som serveras i lerkärl. Vi valde en mukeka med fisk och räkor. Den serveras med ris, farofa(som är ett slags smaksatt ströbröd som äts till allt) och nån slags sås gjord på fiskrens. Är godare än vad det låter.
 
Till detta drack Jocke en klassiker - Caiprinha!
 
Alfred valde en vattenmelonjuice. Han har tagit på sig uppgiften att prova sig igenom det brasilianska juiceutbudet. Den här juicen fick tummen upp av samtliga familjemedlemmar.
 
Och avslutningsvis en härlig droppkaffe. Vi åt även två efterrätter men de var så goda så jag hann inte fotografera dem innan de var uppätna.
 
I skrivande stund sitter jag på altanen. Jocke och barnen gick precis ner till poolen för ett eftermidagsdopp. En riktigt härlig slappelördag med andra ord. 
 
 
 
#1 - - Pappan i Curitiba:

Måsen! Vad fint du skriver!❤

Svar: Måne! Vad fint du läser.
brasilienmillan.com