Churrasco på Volvo

I går kväll var vi på Volvo för att grilla tillsammans med Jockes team. Hela Volvo-området är gigantiskt eftersom fabriker och kontor för Volvo lastvagnar, Penta och bussar finns på samma ställe. På detta område finns även gym, tennisplaner, forbollsplaner och så ett helt område med massa churrascerior. En Churrasceria är ett litet grillhus, grillstuga eller uterum med grill. I princip alla hus och lägnheter har en egen Churrasco, en inbyggd grill. Till och med små lägenheter har det på sin balkong. Större hus har ofta ett helt rum avsatt för grillningen. Det är liksom lika självklart när man bygger ett hus att man ska ha en Churrasco som att man ska ha ett kök eller en toalett.
 
På Volvo-området finns alltså massa Churrascerior som man, som Volvoanställd, kan boka och använda på kvällar eller helger. Väldigt trevligt! 
 
 
Här är grillstugan som vi lånade för kvällen. 
 
 
De klassiska Curitiba-träden. Typiska för staden. De har ett väldigt speciellt utseende. Jag har hört att brunspindeln trivs väldigt bra i dessa träd. (Paniken när barnen rullade sig i gräset!)
 
 
Jocke och några ur hans team.
 
Det var säkert ett tjugotal Churrascerior på området. Kvällen var ljummen och vacker!