Jul i Trancoso 🌴❤️🥥

Vi befinner oss just nu i Bahia i en liten mysig stad som heter Trancoso. Vi flög till Porto Seguro igår och sen hyrde bil och åkte söderut till Trancoso. Vi har hyrt en lägenhet och bor mitt i stan bland vanligt folk. Och vanligt folk här betyder ganska fattiga med våra mått mätt. 

Jag ska inte sticka under stol med att vi blev ganska besvikna när vi kom fram till vår lägenhet och fick se området där den låg. Vi har ju matats med historier om att vi ska hålla oss ifrån fattiga områden och favelor så när vi åkte in på ”vår gata” så var vi faktiskt lite rädda. 

Det är så långt ifrån ett lyxigt resort man kan komma men å andra sidan har barnen redan börjat leka med grannbarnen som kommer och knackar på och bjuder på frukt som de plockat från ett träd på gatan. Nu tycker de att det är mysigt även om de konstaterar att det inte är så lyxigt. 

God jul önskar familjen Hangnitz från Bahia.
”Vår gata” och vår hyrbil. Ingen asfalterad väg här inte. Vi bor i det röda huset.
Mitt emot vårt hus. Mollan har hittat nya kompisar.

Stränderna här är fantastiska och relativt orörda. Det är palmer och grönska ända ner på stranden och sanden är ljus och vattnet ljummet. Barnen stormtrivs och då gör ju vi det också. 

Med en färsk ananasjuice i solen.
Jocke köpte ostron av en ambulerande ostronförsäljare. Och han har inte blivit sjuk ännu. 😂
Lunch med bra utsikt.
Väl solskyddade barn leker timme efter timme i vatten och i sand.

Innan vi åkte till stranden i morse gick vi på den lokala marknaden i området där vi bor. Här såldes levande krabbor, hela grisar och en väldans massa frukt och grönsaker som jag kanske kan namnge hälften av. Vi köpte helt fantastiska ananasar för 1 Reais styck. 

På kvällarna samlas hela Trancoso runt ett helt magiskt torg som heter Quadrado. Här ligger en liten vit kyrka i ena änden och mängder med restauranger och affärer runt omkring. I träden hänger lamor och lyktor och det är fantastiskt vackert. 

Mysig restaurang första kvällen.
Och mysig pizzeria andra kvällen.
Underbar pizza. Bra uppesittarmiddag.

Och i morgon är det alltså julafton. Och vi har släpat en full resväska med julklappar från Curitiba. De flesta av dem från snälla släktingar i Sverige. Barnen har varit lite oroliga för om Tomten verkligen kommer att hitta dem i Bahia. Men det är klart att han gör. 

Vår egenhändigt komponerade Bahianska julgran. Och tomten har varit här!
#1 - - Mamma:

Vad mysigt ni har. Många julkramar från oss l regniga Sverige.🌲

Svar: Kram till er. ❤️
brasilienmillan.com

#2 - - Jenny G:

Wow! Tänk va ni får va med om mkt!! Det ser ju fantastiskt ut! Gillar ert lilla hus! Men var försiktiga! Vacker julgran för övrigt! 😁 Ni e vackra! Puss o kram! ❤️

Svar: Trancoso är fantastiskt. En riktig dröm. Och stränderna runt omkring helt fantastiska. Vårt hus lämnar en del att önska. Det ser kanske gulligt ut. Saknar dig fina Jenny. ❤️ Vi är försiktiga. 😘😘
brasilienmillan.com