Helgen i bilder

Helgen som varit har varit fantastisk. Och sjukt varm! Och på lördagen hade vi inte mindre än tre kalas att gå på. Först åkte vi ner till centrum och firade våra grannars café ”Chelsea café” som fyllde 1 år. Vi provade lite nyheter på menyn och drack chopp, det vill säga fatöl. 

Vår granne Wagner. Serverar Chopp utanför Chelsea café.
Smeckt gut!!
Barnen drack svingod jordgubbs- och apelsinjos.
Födelsedagstårta a lá Chelsea. Parabéns!!! 🎉

Sen var det dags för kalas nummer två. I vår salão de festa i vårt Condominium firades Miguel som fyllde sju år. Här bjöds på Churrasco och massa godsaker. 

Barnen fick snygga ansiktsmålningar.
Vi sjöng för Miguel och åt brigadeiros.

Efter en liten uppfräschning var det sedan dags för kalas nummer tre, avskedsfest för Jessica och Jasmin som varit i Curitiba i 4,5 år men som nu flyttar tillbaka till Sverige. 

På väg på kalas!
Barnen roade sig i poolen.
Jessica och Jasmin fick paket.
Väldigt snygga brassiga fotbollströjor med både namn och årtal.

Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och många skratt. Och några tårar. Kommer sakna Jessica mycket. Men det är ju inte för evigt. Som tur är kan vi ju träffas i Sverige igen. 

På söndagen var det dags för julfirande. På grund av att vi ska resa bort över jul fick barnen lite julklappar redan idag. Så dagen startade med julklappsöppning, gröt och lussekatter. Och så ”Jakten på tidskristallen på SVT play. 

Både Molly och Alfred fick varsin skateboard.
Och lite annat smått och gott.
Men på grund av asvarmt fick vi bryta de traditionella julaktiviteterna för lite poolbad.

På eftermiddagen åt vi Janssons frestelse, köttbullar ägghalvor, och knäckebröd med svensk ost. Halleluja!!! Det var fint det! 

Nu återstår tre och en halv dag i skolan för barnens del. Sen väntar Jul/sommarlov ända till slutet av januari. Och på fredag åker vi till Trancoso. 

#1 - - Jenny G:

Ljuvlig blandning!!! ❤️