PĂ„skhelgen 🐰

Vi har varit lediga sen i onsdags eftermiddag och har firat pĂ„sk med mina pĂ€ron som Ă€r hĂ€r och hĂ€lsar pĂ„. Vi har Ă€tit bĂ„de sill, Janssons frestelse, knĂ€ckebröd och mĂ€ngder med svenskt hĂ€rligt godis, allt influget frĂ„n vĂ„rt kĂ€ra hemland. 

Vi började med att fira in pÄsklovet pÄ Oscar Niemeyer-muséet dÀr vi var uppe i "the eye".
Vi spanade pÄ konst signerad en hel hög curitibakonstnÀrer.
Och sÄ Ät vi efterrÀttsbuffé. Ett mÄste nÀr man ska ha pÄsklov.
Och sÄ har vi varit i Park Bargui för att visa vÄra gulliga Kapivarbebisar.
PÄ lÄngfredagen var vÀdret vackert och varmt och vi tog en tur till park Ouro Fino. Barnen badade, vi fikade och promenerade i den fantastiska parken.
Vackert vackert!
PÄ pÄskaftonen var det Ànnu varmare och vi besökte Park Tangua för första gÄngen. En vÀldigt fin och trevlig park. Barnen klÀttrade pÄ stenar, vi drack Caldo de cana med lime och Jocke joggade. Sen Äkte vi hem och Ät pÄskmat.
Söndag förmiddag tillbringades i centrum, pÄ Largo Da Ordem dÀr det varje söndag Àr en stor marknad. Vi köpte en skÀrbrÀda och en vacker mÄlning av ett CuritibatrÀd.
Alfred drack varm choklad i vÀrmen och chillade med morfar pÄ en bÀnk.
Sen blev det lunch i Santa Felicidade, pÄ petisceria Victor. Vi Ät tvÄ olika grytor med rÀkor. SÄ gott!

I dag har barnen varit i skolan (man firar inte annandagar hĂ€r) och likadant i morgon. DĂ„ ska pĂ€ronen Ă„ka turistbussen och jag ska ha portugisiskalektion. PĂ„ onsdag morgon ska vi upp i svinottan och flyga till Foz de Iguacu. Det ser vi framemot!