Körkort och portugisiskan

Idag hade vi portugisiskalektion, Jocke och jag tillsammans med vår lärare Fernanda. Vi försöker ha en tid i veckan tillsammans och sen har jag ytterligare ett pass bara med Fernanda. De sista lektionerna har mycket fokus riktats mot det märkliga körkortsprovet som skulle göras efter sex månader. 

Jag klarade mitt prov i tisdags och för Jocke är det dags i morgon. Håller tummar och tår för att det går vägen. Efter sex månader får vi inte längre köra med våra svenska körkort utan måste komplettera med diverse fysiska och psykiska tester för att få ett Brassekörkort. 

På grund av detta har vi under de senaste dagarna tagit oss fram med taxi, vilket barnen tyckte var rätt så kul. Jag höll dock på att få panik redan efter första dagen. Kände mig så sjukt isolerad och ofri att göra vad jag ville. Fick nästan samma känsla som när vi precis hade flyttat hit och jag drog mig för att köra bil. 

Lilla Affe anländer hemmet i taxi. 🚕

Men nu har vi alltså snart våra Brassekörkort och kan köra på som vanligt och på portugisiskalektionerna kan vi ägna oss åt annat än logiska tester och vägskyltar. Verbböjning till exempel. 😝 

Ganska kul det där med att lära sig ett nytt språk, särskilt när man gör det tillsammans med en annan familjemedlem. Jocke och jag försöker ibland att prata portugisiska med varandra, men mest blir det väl att man slänger in ett ord eller två. Eller överanvänder ett uttryck som vi precis har lärt oss. 

"Nossa"är ett sånt uttryck. Det används ungefär som "Jösses" eller "Herregud". Mycket användbart med andra ord. Ibland blir det lite roligt också. När en av oss har lärt sig ett uttryck som den andre inte riktigt förstår. 

#1 - - Jenny G:

Camilla grymt kämpat! 🙌🏼 Jocke hur gick det?!? 🙏🏼

Svar: Han klarade det! Woho! 👏🏼💪🏻🚘
brasilienmillan.com

#2 - - Mamma:

Grattis!

#3 - - Mamma:

Grattis!

Svar: Tack!
brasilienmillan.com